Este vaccinul împotriva Covid-19 necesar pentru angajare?

În urma restricțiilor care au intrat în vigoare în 25 octombrie 2021, poate te-ai întrebat dacă e nevoie de certificatul verde de vaccinare pentru a te angaja în Oradea (sau în alte orașe și localități din țară). Găsești mai jos răspunsuri la câteva întrebări pe care le-am primit pe această temă.

1. Este necesar să fii vaccinat pentru a te angaja la una din fabricile din parcurile industriale din apropierea orașului Oradea?

Nu, vaccinarea nu este o condiție pentru a te angaja în producție la niciuna din fabricile mari din Oradea, nu este nevoie nici de certificat verde. O mare parte din personalul din birouri (personal TESA) este vaccinată, dar vaccinarea nu este obligatorie pentru nicio categorie de angajați.

2. Este nevoie să faci un test rapid Covid-19 pentru a susține un interviu de angajare în incinta fabricilor din Oradea?

Nu toate fabricile cer acest lucru, dar unele dintre ele au început să ceară un test rapid negativ pentru a intra în incinta fabricii. O parte din fabrici țin interviurile cu potențialii candidați în alte locații, pentru a-și proteja angajații de contactul cu persoane din exterior. Testarea se realizează pe cheltuiala fabricii, nu implică nici un cost pentru candidați.

3. Este necesar să fii vaccinat pentru a te angaja în domeniul HoReCa (hoteluri, restaurante, catering, cofetării, fast-food sau magazine alimentare) în Oradea?

Chiar dacă în niciun domeniu profesional nu este prevăzută momentan obligativitatea vaccinării, patronii din domeniul HoReCa au început să le ceară acest lucru angajaților. În acest domeniu, candidații vaccinați au o șansă mai mare de a se angaja.

Ca o scurtă concluzie, nu este necesar să fii vaccinat pentru a te angaja, nu este nevoie nici de certificat verde, dar în unele domenii de activitate candidații vaccinați au o șansă mai mare de a se angaja.